咨询热线:0759-3186871 / 3186872

您现在所在的位置:主页 > 复习资料 > 专升本 > 英语 >

专升本英语历年真题归类汇编—形容词与副词

时间:2015-10-21 作者:admin阅读:

 V.形容词与副词

  重点:比较级、最高级的构成及其用法

  1.I don’t trust him at all. His smiles always make me ______.

  A. feeling sick             B. be sick             C. being sick             D. sick

  2.The car he bought in Japan looks similarly to the one he has been driving for several years.

  3.Her face is ______ to me, but I can’t remember where I saw her.

  A. similar               B. friendly              C. alike                D. familiar

  4.He’s ______ to know the answer.

  A. likely               B. probable              C. maybe              D. probably

  5.He was in poverty at the time. ______ he wouldn’t have accepted the money.

  A. However             B. Therefore             C. Otherwise              D. Then

  6.Spanish people usually speak ______ than English people.

  A. quicklier           B. more quicklier           C. more quickly           D. quicker

  7.Of the two new teachers. Who do you like ______?

  A. much               B. better                 C. well                 D. the most

  8.The stars we see at night are really huge suns like our sun, but they are more far away in space.

  9.-I think that red dress would suit me, wouldn’t it?

  -Yes, but I think blue is a ______ color for you.

  A. well                 B. good                C. better                D. best

  10.This room ______ in the building.

  A. is biggest than any other one                   B. is bigger than any other one

  C. is more bigger than any other one               D. is bigger than any one

  11.Her English is very good. She can speak English better than ______ in her grade.

  A. any one           B. the one            C. any one else           D. other student

  12.Both John and Peter study hard, but I think Peter is clever of the two.

  13.Of the colors, blue, red and orange, which do you like ______?

  A. best               B. better                C. well                 D. much

  14.Mary runs ______ among them.

  A. the fastest           B. the most fast           C. most fastly           D. most fast

  15.Of all the things we eat and drink, water is the ______ important.

  A. least                B. more                C. most                 D. much

  16.北京是中国最美丽的城市之一。   [Beijing is one of the most beautiful cities in China.]

  17.The Yellow River is the second ______ river in China.

  A. long                B. longer               C. longest                D. most long

  18.Traveling in England, it will be ______ cheaper if you buy a return ticket on the train.

  A. more               B. very                 C. quite                  D. even

  19.If you drink too much, your health will get even ______.

  A. bad                 B. poor                 C. worse                D. not well

  20.Jill is ______(比她父亲高5公分).  [5cm taller than her father/taller than her father by 5cm.]

  21.No sooner ______ his speech than a young woman stood up to ask a question.

  A. the chairman finished                 B. did the chairman finish

  C. the chairman had finished              D. had the chairman finished

  22.No sooner ______ the question than the answer came to him.

  A. had he asked           B. he had asked           C. did he ask          D. he asked

  23.The student doesn’t work ______ he used to.

  A.so hard as           B. so harder than          C. as harder as          D. as hard like

  24.There is nothing we can do but wait as calm as we can.     [应用副词calmly修饰动词wait]

  25.I pulled the handle ______ I could.

  A. so hardly as            B. as hardly as            C. so hard as            D. as hard as

  26.他几乎跟他父亲一般高。       [He is almost as tall as his father.]

  27.The production of 1995______(是1990年的10倍)  [is ten times as much as that of 1990.]

  28.The new model costs twice ______ last year’s.

  A. more than              B. as much as             C. as many as           D. than

  29.The more that you practice speaking, the better you will do it.

  30.It is believed that ______(脑子越用)the more work it is able to do.  [the more your brain is used]

  31.The more he tried to please her, ______ she seemed to appreciate it.

  A. less                 B. lesser                C. the less               D. the lesser

  V.形容词与副词答案

  1. D   2.B: similar   3.D   4.A   5.C   6.C   7.B   8.D: farther   9.C   10.B   11.C   12.C: the cleverer   13.A   14.A   15.C   17.C   18.D   19.C   21.D   22.A   23.A   24.c   25.D   28.B   29.A: /   31.C