咨询热线:0759-3186871 / 3186872

您现在所在的位置:主页 > 复习资料 > 专升本 > 英语 >

成人高考专升本英语历年真题归类汇编—分词

时间:2015-10-21 作者:admin阅读:

 分词

  重点:现在分词与过去分词的区别; 分词在句中充当的成份;分词的逻辑主语与主句的主语是否一致。

  1. ______ what the situation would be like, they decided to keep silent.

  A. Having not known          B. Knowing not          C. Not know         D. Not knowing

  2. The program was so ______ that they were too ______ to fall asleep.

  A. exciting…excited      B. excited….exciting      C. exciting…exciting      D. excited….excited

  3. The ______ children were opening their Christmas presents.

  A. exciting               B. excited               C. excite               D. excitement

  1.Not too many years ago, it was an excited experience to travel 25 or 50 miles from home.

  2.China is a ______ country while the U.S is a ______ country.

  A. developed…developed  B. developing…developing  C. developed…developing  D. developing…developed

  3.Mrs. White found her husband surrounded by letters and papers and ______ very worried.

  A. looking                B. looks              C. look                 D. to look

  4.She returned home from the market only to find the door open and a number of things______.

  A. stole                 B. missing               C. missed                D. stealing

  5.Just as I turned round the corner, I saw a car ______ towards me at a high speed.

  A. to come               B. come               C. coming                D. came

  6.All those ______ to go to the football match please raise your hands.

  A. wish                B. wished              C. will wish               D. wishing

  10. No one else ______ willing to go, he offered to take the message.

  A. was                 B. had been              C. were                D. being

  11. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

  A. Following            B. To follow              C. Follow            D. He followed

  12. ______ crossing the street, he was knocked down by a car.

  A. By                  B. During                C. At                 D. While

  13. There was a terrible cry ______ the fall of the pole.

  A. followed              B. to follow            C. following             D. that follows

  14. Most of the artists being invited to the party were from South Africa.

  15. Some of the guests ______ to the party were from other cities.

  A. to invite              B. invited             C. being invited            D. had been invited

  16. The telephone was invented in 1876 by a man ______ Alexander Graham Bell.

  A. named               B. naming              C. that names             D. who named

  17. Water ______ into vapor by the sun falls as rain.

  A. turns                B. turning               C. is turned              D. turned

  18. The children ______ in red sang songs together.

  A. dressed               B. dressing             C. worn                 D. wearing

  19. The musician, ______ for his splendid speech, was warmly received by the students.

  A.knowing             B. known           C. having known             D. being known

  20. The cinema ______ last month, is very popular especially among the young people in the town.

  A. opens              B. opened                C. to open              D. having opened

  21. -Do you know anything about the meeting ______ in Italy?

  -Yes, and as a matter of fact I attended it.

  A. to be held              B. held              C. being held              D. to hold

  22. There are about 70 people ______ in the accident.

  A. were killed              B. who killed             C. killing              D. killed

  23. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself ______.

  A. hear                  B. hearing                C. to hear               D. heard

  24. In earliest times, people had eaten their food______.

  A.uncooked           B. being uncooked          C. uncooking          D. to be uncooked

  25. The hunters had the fire ______ at the night in the woods.

  A. burnt                B. burning                C. to burn               D. burned

  26. John went to town yesterday and had his bike ______ there.

  A. repair                B. to repair               C. repairing              D. repaired

  27. My wife is planning to have the furniture ______ light gray.

  A. paint                 B. painting               C. to paint               D. painted

  28. The dress doesn’t fit, I’ll have to have it ______.

  A. sold                 B. charged               C. changed               D. adopted

  29. Mr. Smith had the report ______ as soon as he finished ______ it.

  A. to be typed…to write      B. typed…to write      C. being typed…writing     D. typed…writing

  30. ______ white, the kitchen looks much better than before.

  A. Paints               B. Painted               C. Paining                D. To paint

  31. He kept us ______ with ______ stories about his Arctic adventures.

  A. entertained/ exciting                         B. entertaining/ excited

  C. entertained/ excited                          D. entertaining/ exciting

  32. ______ their luggage, the tourists hurried to the airport,

  A. Packed             B. After packed             C. Packing            D. Having packed

  33. ______ a wrong address, he could not find his friend’s flat.

  A. Giving             B. To be given           C. Having given           D. Having been given

  34. ______ his party to power for the fourth time, he becomes famous among Western leaders..

  A. Lead               B. Leading              C. Have led               D. Having led

  35. ______ for several times, Bill made up his mind not to watch late night movies any more.

  A. To be scolded       B. To have been scolded       C. Being scolded       D. Having been scolded

  36. The recorder ______ out of order, the students did not know what to do.

  A. were               B. has been               C. was being              D. being

  37. After seeing the movie, ______.

  A. the book was read by him                   B. the book made him want to read it

  C. he wanted to read the book                  D. the reading of the book interested him

  38. All the afternoon he worked in his study with the door______.

  A. to lock               B. locking              C. locked                D. lock

  Ⅹ、虚拟语气

  重点:虚拟语气的基本用法及其常见形式,如含if 条件句的句子,as if 从句; it is necessary/ important that 从句; suggest (建议)等词后面的宾语从句; it is suggested that 从句; suggestion等词后面的同位语从句,表语从句; wish 后面的宾语从句等。

  1. His doctor suggested that he ______ his right hand.

  A. avoid to use           B. avoid using           C. has avoided using          D. avoids to use

  2. Jim suggested that they ______ their supper.

  A. had                B. would have             C. should have           D. should have eaten

  3. I suggest that he will be sent to hospital as soon as possible.

  4. I suggest that (他再把这个实验做一遍)[he should do the experiment again]

  5. It’s suggested that ______ a while before we make a decision.

  A. she waited                B. she wait              C. she waits             D. she will wait

  6. The manager insisted that the chief engineer ______ testing the new model immediately.

  A. start                  B. starts                 C. started                D. will start

  7. The doctor insists that ______ (我父亲戒烟).   [my father (should) give up smoking ]

  8. The company recommended that a new railway station ______ here.

  A. build                 B. built                C. should build              D. be built

  9.  他命令销毁这些文件   [He ordered that papers should be destroyed.]

  10. Something about his manner suggested that he ______ not interested in what we were doing.

  A. was                  B. were                  C. be                   D. is

  11. It is necessary that he ______ there on time.

  A. is                   B. be                   C. will                  D. has been

  12. Mary wishes that she ______ law instead of history when she was in college.

  A. study               B. studied               C. has studied               D. had studied

  13. I wish I ______ busy yesterday; I could have helped you with the problem

  A. was not              B. were not              C. have not been             D. had not been

  14. It’s high time ______ about the traffic problem.

  A. something was done      B. everything is done     C. anything will be done     D. nothing to done

  15. In spite of the noise, he went on working ______ nothing were happening.

  A. as if                 B. because               C. although                D. where

  16. 他的行为好像小孩子一样   [He behaves as if he were a child.]

  17. If I had known all this before, I would not speak to him that way.

  18. 如果你早一点告诉我,我就不会错过这个机会了。

  [If you had told me a bit earlier, I wouldn’t have missed the chance.]

  19. If you had followed the doctor’s advice, (你现在就不会再床上躺着了)

  [you wouldn’t lie in bed now]

  20. 如果我昨天来的话,我会跟你们一起去野餐的。

  [I had come yesterday , I would have gone for the picnic with you.]

  21. If her grandfather would have three more days, he would have been 100 years old.

  虚拟语气强化训练

  1.If Peter had enough money, he ______ on the trip to Los Angeles.

  A. had gone          B. would go            C. went           D. would have gone

  2. He did his homework carefully for fear that he ______.

  A. made a mistake    B. makes a mistake    C. would make a mistake   D. make a mistake

  3. I would have asked him to attend our gathering, but I ______his address.

  A. didn’t know         B. hadn’t know        C. don’t know         D. wouldn’t know

  4. The stubborn young man did not follow the advice that he ______ on his behavior since he didn’t believe that he had done anything wrong.

  A. reflect           B. had reflected           C. would reflect         D. must reflect

  5. I ______ the airport to make a flight reservation, but in fact I didn’t.

  A. should have called          B. called         C. could call           D. would call

  6. I would have told him the answer, but I ______ so busy at that moment.

  A. had been               B. was               C. were               D. would be

  7. If only we ______ a phone! I’m fed up with lining up outside the public phone box.

  A. have               B. had               C. will have              D. are to have

  8. Mr. Smith received the order that he ______ the documents to the new product meeting for further discussion.

  A. bring                B. brings               C. will bring             D. has brought

  9. I wish ______.

  A. I know how to program the new computer     B. I will know to program the new computer

  C. I knew how to program the new computer     D. I do know how to program the new computer

  10. He believes he has been cheated. He ______it.

  A. should not have believed   B. should not believe  C. did not believe D. can’t but believe

  11. But for the reform, we ______ such great achievements.

  A. shall not make    B. could not have made   C. should not make   D. can not have made

  12. I need a helping hand, but I would sooner you ______.

  A. come             B. coming           C. will go with me        D. didn’t join me

  13. If the government had built more homes for the poor several years ago, the housing problems now ______ so serious in many parts of the country.

  A. wouldn’t be      B. won’t be      C. will not have been      D. would not have been

  14. Tom might have come to school in time for the lecture ______.

  A. if he got up earlier                   B. unless he had got up earlier

  C. but he got up rather late               D. but he had gotten up late

  15. They took the injured straight to the hospital. Otherwise some of them ______.

  A. might have died         B. might die          C. would die          D. could die

  16. It is a perfect fit, sir. I ______ to you otherwise.

  A. wouldn’t show it                     B. wouldn’t have shown it

  C. wouldn’t take it                      D. wouldn’t have taken it

  17. Jeff looked as if he _______ a ghost.

  A. saw                B. has seen             C. had seen           D. would see

  18. I would have gone to the concert, if I ______ time.

  A. had had             B. have had          C. had             D. would have had

  19. ______ I known it, I would have told you.

  A. Have                B. If                C. Had               D. Having

  20. The headmaster required that all the teachers ______ at the meeting.

  A. present        B. must be present         C. be present        D. would be present

  21. The mother rejected my suggestion that she ______ her daughter the next week.

  A. met               B. meets            C. would meet            D. meet

  22. It is necessary that anyone ______ exercises every day if he wishes to keep healthy.

  A. do               B. would do               C. did             D. will do

  23. It is high time that we ______ all ready for this afternoon meeting, ______it would be late.

  A. must get, or          B. got, or         C. should get, and         D. get, and

  24. In spite of the noise, he went on working ______ nothing were happening.

  A. as if                 B. because             C. although              D. where

  25. ______ the flood, the ship would have reached its destination on time.

  A. In case of            B. In spite of            C. As of               D. But for

  分词答案

  1. D   2.A   3.B   4.B: exciting   5.D   6.A   7.B   8.C   9.D   10. D   11.A   12.D   13.C   14.B: invited   15.B   16.A   17.D   18.A   19.B   20.B   21.B   22.D   23.D   24.A   25.B   26.D   27.D   28.C   29.D   30.B   31.A   32.D   33.D   34.D   35.D   36.D   37.C   38.C

  X.虚拟语气

  1. B   2.C   3.B: should be   5.B   6.A   8.D   10.A   11.B   12.D   13.D   14.A   15.A   17.C: would not have spoken   21.A: had lived

  虚拟强化训练:

  1. B    2. D    3. A    4. A    5. A   6. B   7. B    8. A    9. C    10. A    11. B    12. D   13. A

  14. C    15. A    16. B     17. C     18. A   19. C   20. C    21. D    22. A     23. B    24. A

  25. D