咨询热线:0759-3186871 / 3186872

您现在所在的位置:主页 > 复习资料 > 专升本 > 英语 >

成人高考专升本英语历年真题归类汇编—动词

时间:2015-10-21 作者:admin阅读:

Ⅷ.动词 重点:动词的主要时态;被动语态的构成及其基本用法;

  情态动词的基本用法(尤其是后接现在完成式);used to与be/get used to

  时态

  1.The teacher said that the earth ?______ around the sun.

  A. run                B. ran                 C. runs                D. was running

  2.Tom laid on the floor, reading a book.

  3.If you bring your shirt to me, I ______ it for you.

  A. will mend           B. am mending          C. have mended           D. will have mended

  4. -Did you go to Beijing last year?         -No, ______.

  A. I have never gone                   B. I haven’t gone to Beijing

  C. I did never go there                  D. I’ve never been to Beijing

  5. Mr. Smith ______ here for two weeks.

  A. has already come       B. is already being        C. has already been        D. has already being

  6. We used to go skating in Michigan every winter, but ______ for the past five seasons.

  A. I don’t go             B. I haven’t             C. I’m not going            D. I didn’t go

  7. ______ lately? I have not seen you for quite some time.

  A. Where were you gone    B. Where did you go     C. Where were you going    D. Where have you been

  8. We ______ a walk when it started to rain.

  A. take               B. took                C. are taking                D. were taking

  9. Although he promised to change. I’m still wondering when he ______ able to put his heart into his studies.

  A. was                 B. will be                C. be                    D. were

  10. The lady said that she’s been living in that city for years.

  11. By the time we got to the cinema the film ______for half an hour.

  A. has begun           B. had begun           C. has been on            D. had been on

  12. He has already gone home. But before he left, he ______ all the mistakes in his translation.

  A. had corrected          B. has corrected            C. corrected           D. would correct

  13. By the end of last year we ______ more than 2000 teachers of English all over the province.

  A. trained           B. would have trained           C. had trained           D. have trained

  14. 昨天下午三班赢了那场足球赛。  [Class 3 won the football match yesterday afternoon]

  15. While I was skiing, I ______ and broke my wrist.

  A. fell                 B. felt                C. feel                 D. fallen

  被动语态

  1.You don’t have to pay for your flights: they’re ______ in the price of your holiday.

  A. concluded              B. held               C. settled             D. included

  2.The doctor ______ my forehead and said, “ Your forehead ______ hot.”

  A. felt, feels          B. felt, was felt           C. feels, felt           D. feels, is felt

  3.去年沿着这条河种植了二百多棵果树。

  [More than two hundred fruit trees were planted along the river last year.]

  4.Last week a rare stamp ______ at a price of 6,000 dollars.

  A. sold               B. was sold              C. had set up            D. had been set up

  5.The United Nations, which ______ in 1945, is playing a more and more important part in international affairs.

  A. was set up             B. set up              C. had set up            D. had been set up

  6.Her feeling was seriously ______ by her husband.

  A. hurt                 B. hit                 C. wounded                D. destroyed

  7.In modern times, great female chefs have become known, and some of the best cook books ______ by women.

  A. have written          B. have been written          C. were written           D. are written

  8.All that can be done ______.

  A. have been done           B. have done          C. has been done          D. has done

  9.People who won’t work should be made______.

  A. to work              B. work               C. has been done            D. to be working

  10.My teacher was made ______ his teaching because of poor health.

  A. giving up              B. to give up              C. given up             D. give up

  11.When they had finished playing, the children were made to ______ all the toys they had taken out.

  A. put off                B. put up               C. put out               D. put away

  12.He thought nobody was around, but he was in fact seen ______ into the office building.

  A. to steal                B. steal                C. stile                 D. stolen

  情态动词

  1.I can hear the Browns’ phone bell ring but no one is answering it; they ______ be at home.

  A. can’t               B. mayn’t               C. probably not              D. shouldn’t

  2.Professor Wang ______ be in New York because I met him in town just now.

  A. can’t               B. might not             C. may not                 D. may

  3.-Listen, Mary is singing in the next room.   -That ______ be Mary. She’s in hospital.

  A. may not             B. shouldn’t             C. wouldn’t                D can’t

  4.She earns a good salary, so she ______ be deep in debt.

  A. can’t               B. must                C. needn’t                 D. should

  5.It is going to rain you ______ take your umbrella with you.

  A. had better to         B. would rather to          C. would rather          D. had better

  6.You had better ______ the teacher about this.

  A. ask                 B. to ask                C. asked               D. asking

  7.You had better ______ where you are.

  A. remaining            B. to remain             C. remain             D. remained

  8.你最好马上去看医生。  [You had better go to see the doctor immediately]

  9.I would rather ______ with you.

  A. not to go              B. to not go             C. to go              D. not go

  10.They will get well soon. You ______ worry.

  A. can’t                B. couldn’t               C. mustn’t             D. needn’t

  11. -Shall I tell Ann the test result?   -No, you ______. She’s already got some report.

  A. wouldn’t              B. needn’t               C. mustn’t             D. shouldn’t

  12. To travel from England to Scotland you ______ a passport.

  A.mustn’t have          B. haven’t got            C. don’t need           D. needn’t

  13. This is one of the most difficult questions that do not need to answer.

  14.The garden requires ______.

  A. watering            B. being watered            C. to water           D. having watered

  15. -Why isn’t John in class?   -He ______ be sick. Or he’d have been here already.

  A. should                B. may                 C. must               D. would

  16. The streets are all wet. It ______ during the night.

  A. must be raining         B. must have rain         C. must have rained        D. had to rain

  17. She ______ on her way to school, I just phoned her home and no one answered me.

  A. should be           B. must have been           C. must have rained         D. had to rain

  18. The house is dark and quiet, so the Browns ______ have gone to bed.

  A. must                B. should               C. ought to               D. would

  19. Mr. Zhang isn’t here yet, I think he ______ about the meeting.

  A. should have forgotten      B. ought to forget      C. must have forgotten      D. may forget

  20. I can’t find Tom anywhere I think he must go to the library.

  21. ______(你不该对孩子如此严格),He’s old enough to make his own choices.

  [You shouldn’t be so strict with the child]

  22. I don’t know who is going to get the contract. We ______ get it but nothing is sure.

  A. must                 B. can’t                 C. might                D. needn’t

  23. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ______ there by now.

  A.arrive           B. have been arriving          C. have arrived           D. be arriving

  24. 我们不应当责备她,她已经尽了最大的努力。[We shouldn’t have blamed her, for she has tried her best.]

  25. -you realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

  -No, officer. I ______ have been, this car can’t do more than 70.

  A. needn’t              B. shouldn’t               C. couldn’t             D. might not

  26. -I saw Mary in the library yesterday.      -You ______ her, she is still in hospital.

  A. mustn’t have seen        B. could not see         C. can’t have seen         D. must not see

  27. New ideas sometimes have wait for years before they are fully accepted.

  28. A friend ______ said to me the other day: “I don’t mind eating these foods, but why ______ to taste so awful?”

  A. of my…they have       B. of me…they are       C. for me…are they      D. of mine…do they have

  29. “Do you have to leave?”   “Sorry, but I really ______.”

  A. have                 B. had to                C. do so                D. must

  30. I want to go to see the doctor, but you ______ with me.

  A. need not go            B. need not to go          C. do not need go         D. need go not

  used to  be/get used to

  used to 表示“过去常常”,后接不定式, get/be used to 表示“习惯于…”,后接名词、代词、动名词。

  1.She ______ eat so many sweet things.

  A. used to not           B. never used            C. didn’t use to            D. didn’t use

  2.I ______ to be quite afraid to live in that city, but now I have ______ to the life there.

  A. was used…got used      B. used…used      C. got used …been used      D. used…got used

  3.My sister is used to ______ with all the window’s open.

  A. sleep                B. sleeping              C. have slept              D. the sleeping

  4.Mr. Brown often wore a heavy coat because he was not used to live in such a cold climate.

  5.In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to ____ in this way.

  A. be fed                B. feed               C. having fed                D. being fed

  Ⅸ、非谓语动词

  动词不定式

  重点:动词不定式的否定形式,动词不定式在句中充当的成份,尤其是在部分动词后作宾语补足语时省略to,作定语、状语时若与相关名词之间有动宾关系,不及物动词后的介词不能省略。

  1. Mother told Mary ______ late for school.

  A. not to              B. not be               C. not to be               D. did not be

  2. Pessimists warn us not ______ for pretty colors, since the car will come in gray.

  A. ask                B. asking               C. to ask                 D. to be asked

  3. They asked him don’t give that new information to anyone else but the headmaster.

  4. Mrs. Black warned her son ______ after drinking.

  A. never to drive           B. never drive          C. to never drive          D. never driving

  5. -Where do you suggest going?      -We promised ______ the children to the West Lake.

  A. taking                B. to take              C. taken                D. took

  6.A lot of people find modern art very hard ______.

  A. understood           B. understanding         C. to understand          D. being understood

  7.They found the lecture hard ______.

  A. to be understood       B. to understand       C. for understanding       D. to have been understood

  8.Would you like one ______ the radio a bit?

  A. turning down          B. to turn down          C. turn down          D. turned down

  9.In order to get to Peter’s house easily, I had his secretary ______ a map for me.

  A. to draw              B. draw                C. drawn               D. drawing

  10.Mrs. Wang made me ______ the work again.

  A. do                  B. to do                 C. doing                D. raised

  11.The workers asked Mr. Smith to let John to go.

  12.When his name was mentioned, I saw him ______ from his seat.

  A. rise                  B. rose                 C. raise                 D. raised

  13.The salesman persuaded us ______ his product.

  A. buying               B. to buy               C. buy                D. having bought

  14.Reaching the top of the hill, they stopped having a rest.

  15.The city government must take action ______ the increasing populating.

  A. to control            B. controlling             C. controls             D. controlled

  16.Many people do not understand how much water the human body needs ______ work properly.

  A. at                  B. for                   C. in                   D. to

  17.He asked me if the room was big enough for us three to live.

  18.The tourists haven’t decided which hotel______.

  A. to stay               B. to stay at               C. is to stay             D. to be staying

  19.They held a conference to decide ______ to meet the emergency.

  A. how                B. what                 C. that                   D. which

  20.For centuries, people from all over the world have claimed ______ strange sights: lights in the sky, flying objects and even creatures from other planets.

  A. to have seen            B. having seen             C. to see              D. seeing

  21.Wet umbrellas are not allowed ______ into this hotel.

  A. to be taken             B. to take                C. taken                D. taking

  22.We expect more books and magazines ______(为儿童出版)  [to be published for children.]

  23. 箱子太重了那孩子搬不动。                    [The box is too heavy for the child to carry ]

  24. It’s very kind ______ invite me to your birthday party.

  A. from you to             B. of you to            C. by you to             D. that you

  25. 对不起,让你们等了这么久。               [I’m sorry to have kept you waiting too long.]

  动名词

  重点:动名词的逻辑主语,完成式,被动式:动名词作介词,动词的宾语,尤其是有些动词后只能连接动名词,有些动词后既可接动名词又可接动词不定式,但表达的含义不同。

  1. It’s no use ______ your chickens before they are hatched.

  A. count               B. to count               C. counting               D. of counting

  2. We are looking forward to ______ a trip to your country.

  A. take                B. taking                C. be taking               D. having taken

  3. She is looking forward as much to his return as he himself to ______ her.

  A. have seen               B. see               C. seeing                D. having taken

  4. She made her living ______(靠给华盛顿几家报纸写稿)

  [by writing articles for several newspapers in Washington]

  5. I know nothing about ______ in the army.

  A. she working         B. for her to work        C. her having worked        D. her having been worked

  6. I apologize for ______ my promise.

  A. not having kept           B. being kept         C. not to have kept          D. having not kept

  7. He had no difficulty ______ the problem.

  A. to work out           B. to have worked out         C. working out          D. having worked out

  8. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone ______.

  A. noticing               B. noticed                C. to notice               D. being noticed

  9. I thought it was worth ______ a hundred miles to see the basketball game.

  A. of driving             B. driving               C. drive                 D. being driven

  10. I’ll never forget ______ you for the first time.

  A. meeting               B. driving               C. drive                D. being driven

  11.I remember ______ her at a party last weekend.

  A. to meet             B. meeting              C. having met             D. to have met

  12.I remember ______ to help us when we got into trouble.

  A. him to offer          B. him offering            C. he to offer             D. his offer

  13.Remember to go to the post office and don’t forget taking the parcel with you.

  14.You must remember bringing back the umbrella tomorrow.

  15. The house needs ______, but they plan to wait until next spring to do it.

  A. paint                B. to paint               C. painting               D. be painted

  16. Please stop ______. Let’s listen to the radio.

  A. arguing              B. to argue              C. be arguing              D. argue

  17. I always regret not ______ harder when I was young.

  A. studying             B. having studied            C. to study            D. to have studied

  18. As ______(计算机价格的不断下降),more and more families can afford it.

  [the price of the computer keeps falling / going down]

  19. Tired of the cold weather in New England, Mr. And Mrs. Smith are considering ____ to the south.

  A. to move              B. moving               C. move                D. to be moving

  20.The child avoided to be punished by running away quickly.

  21.Please come the downstairs for breakfast after you have finished washing.

  22. I don’t mind work too hard all the week, but I refuse to work on Sundays.

  23. When I read the novel I can’t help to think of Mary.

  24. When the little girl got back her answer sheet, she could not help ______.

  A.from crying             B. to cry            C. herself from crying           D. crying

  25. I object ______ in front of me.

  A. to him smoking cigarettes                     B. for him smoking cigarettes

  C. to smoking cigarettes for him                  D. for him to smoke cigarettes

  VIII.动词

  时态

  1. C   2.A: lay   3.A   4.D   5.C   6.B   7.D   8.D   9.B   10.B: she had been living   11.D   12.A   13.C   15.A

  被动语态1.D   2.A   4.B   5.A   6.A   7.B   8.C   9.A   10.B   11.D   12.A

  情态动词

  1. A   2.A   3.D   4.A   5.D   6.A   7.C   9.D   10.D   11.B   12.C   13.D: answering   14.A   15.C   16.C   17.B   18.A   19.C   20.D: must have gone   22.C   23.C   25.C   26.C   27.B: have to wait   28.D   29. D   30. A

  Used to   be/get used to

  1. C   2.D   3.B   4.C: to living   5.D

  IX.非谓语动词

  动词不定式

  1. C   2.C   3.A: not to give   4.A   5.B   6.C   7.B   8.B   9.B   10.A   11.D: go   12.A   13.B   14.C: to have   15.A   16.D   17.D: to live in   18.B   19.A   20.A   21.A   24.B

  动名词

  1. C   2.B   3.C   5.C   6.A   7.C   8.A   9.B   10.A   11.B   12. B   13.C: to take   14.B: to bring   15.D   16.A   17.A   19.B   20.A: being    21.B: the去掉  22. A: working   23.D: thinking   24.D   25. A